Skip to content

Följ oss

Kontakta oss

Om rutavdrag

Så funkar rutavdraget

Rutavdraget innebär att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaderna för vissa hushållsnära tjänster - givet att du uppfyller villkoren för att få RUT. Vi fixar allt med Skatteverket och justerar alltid din faktura med rutavdraget inräknat, så att du enkelt kan se vad tjänsten kostar efter rutavdraget.

Från den 1 januari 2021 utökades maxtaket för rutavdrag från 50 000 kronor till 75 000 kronor per person och år.

Vad är en hushållsnära tjänst?

Det innefattar tjänster som städning, fönsterputs, trädgårdstjänster m.m. Genom åren har även flytt, mer avancerade trädgårdstjänster blivit en del av RUT-avdraget. De flesta av våra tjänster är rutberättigade, så ta en titt på vad vi kan hjälpa dig med!

Det som kan vara bra att veta är att ROT-avdraget (som innefattar byggtjänster och renovering) påverkar utrymmet i RUT, så har det gjorts ett ROT-avdrag blir alltså RUT-avdraget mindre. Maxtaket för ROT-tjänster är fortfarande 50 000 kronor, det innebär att 25 000 kronor är reserverade till RUT-tjänster. Om du är osäker på hur mycket avdrag du har gjort under året så kan du alltid dubbelkolla det med Skatteverket.

Läs mer på Skatteverkets hemsida.

Tveka inte på att kontakta oss om du har frågor!

Har du ytterligare frågor om vår städning eller service? Då är du varmt välkommen att mejla eller ringa vår kundtjänst, eller lämna dina kontaktuppgifter på hemsidan så kontaktar vi dig.

 Telefon 073-776 38 60
 E-post info@jjcservice.se

Prisvärd städhjälp

Vi har alltid låga priser på städhjälp och strävar efter full transparens med rut-avdrag.

Bästa kundservicen

Du som kund är alltid i fokus – du får ett eget team bestående av städare och kontaktperson.

100% Miljövänliga

Vi tillhandahåller endast miljövänliga städmetoder & produkter för ett mer hållbar arbetsmiljö.